Satsa på hockey

Hockeybetting är populärt i många länder. Det är dock i USA, Kanada och Norden som det är störst. Det hänger dels ihop med ländernas intresse för sporten. Det är ju en vintersport, och därför så är ju de nordliga länderna de som dominerar sporten. Även om vissa länder kan skrälla ibland så är det i princip alltid nordliga länder som vinner mästerskapen. Ishockey som sport har egentligen två stora mästerskap för landslag, VM och OS. Det är dock inte alltid som de största stjärnorna kan ställa upp i dessa mästerskap. Därför har man också något som heter World Cup. De största ligorna för klubblag är NHL och KHL, Nordamerikanska ligan och ryska ligan.

Hockeybetting i Sverige

På den svenska marknaden så är det NHL och SHL, Svenska Hockeyligan som är de mest populära att betta på. Självklart så dyker det upp mycket spel på de stora mästerskapen, men överlag så är ligorna populärast. Det går givetvis att hitta spelmöjligheter på mindre ligor som finska, tyska eller norska ligan. Även KHL erbjuder en del spel, men NHL och SHL toppar intresset. Det som är bra för de som gillar hockey betting är att de spelas hockey nästan dygnet runt. SHL spelas ofta på eftermiddag och kväll. NHL spelas ofta på natten och morgonen, svensk tid. Det gör att man kan se och betta på mycket hockey.

Många spelbolag erbjuder både pre game bets och livebetting. En del bolag erbjuder till och med livestreaming av matcher. Detta gör bettingen ännu mer levande, och möjligheterna blir stora för de som är duktiga. Betting har fortfarande en del moment som kan kopplas till tur, men i det stora hela så handlar det om bedömningar. Den som kan bedöma utfallet i en match på bäst sätt, är den som vinner. Ingen sätter 100% av sina bets, däremot så kan man komma upp i 50-60% så är det bra. Sätter man bara rätt spel, så kan man tjäna bra med pengar.

Research och förståelse

Mycket av bettingen på ishockey handlar om research och förståelse. Det är ganska likt att betta på NHL som SHL. Dock finns det skillnader som man bör känna till. Därav denna lilla text om förståelse. Ett NHL lag spelar 80-85 matcher per säsong. Det innebär i princip 2 matcher varje vecka. Under vissa perioder så spelar man matcher flera dagar i rad. Det beror på att matcherna spelas över hela USA och Kanada. I och med avstånden och tidsomställningen så kan man inte spela bortamatcher lite hur som helst. Dessa planeras in som turnéer. Man tar med hela laget och åker iväg på en bortaturné under ett par dagar. Det kan handla om 3-5 matcher på kort tid. Under dessa turnéer så gäller det att hålla fokus för spelarna hela tiden. Därför kommer rutin och ålder att spela in här. De lag med mycket unga spelare, som kanske inte har rutin kan påverkas mer än andra äldre lag.

Dessutom så kan vissa lag vara mer eller mindre starka på hemmaplan. De flesta lagen i NHL vinner mer än 50% av sina hemmamatcher. Mycket tack vare sina fans. Det är helt enkelt tryggt och säkert att spela hemma. Topplagen i NHL vinner ofta upp emot 70-75% av sina hemmamatcher mot bottenlagen. Detta är också något som man måste ha förståelse för när man ska betta på hockey. I SHL så ser det inte lika jobbigt ut vid bortamatcher. Dock kan det vara så att ett SHL lag får åka en lång bussresa under dagen för att komma till en bortamatch. Detta är förstås inte lika bra uppladdning som ett hemmalag har, där många spelare bor nära sin hemmahall. Dessutom så finns det tuffa derbyn i SHL där mycket känslor och press hamnar på spelare.

Att tänka på vid hockeybetting

Som sagt så kan det handla om derbyn i SHL. Där kan det vara så att ett topplag egentligen borde vinna över sin derbymotståndare i botten av tabellen. Spelare får dock otroligt mycket yttre påverkan vid dessa matcher, med intervjuer och fans som säger det ena eller andra. Rent mentalt så kan dessa matcher vara tuffa för spelarna. Då gäller det att ha lite känsla när man lägger sina bets. Derbyn brukar vara mycket känslor, kanske hårdare tag. Det leder ofta till fler utvisningar. Så istället för att spela vinnarspel så kan man hitta annan betting i form av över/under antal utvisningar. Man kan också titta rent historiskt om matcherna brukar bli målrika eller målsnåla. Detta går också att hitta bra spel på.

Livebetting på hockey

Det som blivit mest intressant de senaste åren inom hockeybetting är livebetting. Något som många spelbolag  erbjuder. För var man tvungen att lägga alla sina spel innan spelstopp, det vill säga innan matchen började. Nu kan man sitta på läktaren och lägga sina spel när man vill. Detta har gjort att man kan ”vinna tillbaka” vissa bets man lagt innan matchen, om det ser ut att bli förlust. Det kan ju vara så att ett lag får målvakten skadad efter 5 minuter av första perioden. Det kanske sitter en ung reservmålvakt på bänken som ska ta platsen.

Rimligheten för att laget förlorar blir då genast större. Då kan man med hjälp av livebetting lägga in bets på det andra laget. Det kan i vissa fall täcka upp den första insatsen man satte innan matchen började. Dessutom så kan man från läktaren få en känsla för vad som kommer hända i matchen. Om man märker att ett lag pressar tillbaka det andra laget, så kommer troligen ett mål snart. Då kan man betta på vilket lag som gör nästa mål. Om man är aktiv och ser matchen så kan man vinna mycket på hockeybetting.

/Bettingtips.nu