Satsa pengar på sport

Betting, vadslagning eller hasardspel. Man kan kalla det för olika saker beroende på vad det faktiskt är. Att slå vad kan man göra utan att blanda in pengar. Betting och hasardspel handlar alltid om chansen att vinna pengar genom att satsa pengar. Ska man lägga begreppen i olika fack så är betting ofta kopplat till sportspel, och hasardspel ofta till casino. Det finns många tankar kring detta och om det verkligen är ok att satsa pengar för att vinna pengar.

Enligt flertalet religioner så tycker man inte att det är ok med betting och hasardspel. Det har gjort att denna form av spelande har kopplats ihop med synd och skam. När det dessutom har målats upp som att vissa nöjespalats lockar med hasardspel, alkoholdrycker och vackra kvinnor så dyker moralen upp i sammanhanget. Självklart så finns det vissa risker och nackdelar med att hålla på med betting och vadslagning. Det finns också en hel del spänning och underhållning, så länge man vet vad man gör. Det gäller alltid att hitta en balans i det man gör. Man ska alltid göra allting med måtta, det ska inte bli en besatthet eller gå till överdrift.

Det spelar ingen roll om det handlar om träning, äta mat eller betting. Om det blir för mycket så är det aldrig bra.

Risker eller chanser?

Man kan diskutera om ett glas vatten är halvfullt eller halvtomt. Detsamma gäller med uttrycket chans eller risk. Om man håller på med betting så kan man använda både begreppen, beroende på vad man är ute efter. Om vi börjar med chans, så vet alla som håller på med betting att det alltid finns en chans. En chans att vinna stort, en chans att öka på oddsen eller en chans att en högoddsare  går in. Ser man dock till risker så bör man som spelare se till att minimera risker. Man ska aldrig riskera hela sin spelkassa, därför finns det lite strategier kring att minimera sina risker:

  • Ha alltid konton på flera spelsajter.

På det sättet så riskerar man inte att bränna hela sin spelkassa om man skulle få en tillfällig idé kring ett visst spel. Man minimerar risken att blanda in känslor i spelet.

  • Satsa aldrig mer än 5% av spelkassan på ett enskilt bet.

Denna regel är en tumregel som gör att man alltid har 20 bets kvar innan man är bankrutt. Storleken på spelkassan ska alltid avgöra storleken på bettingen. Ju mer man har, desto mer kan man satsa.

  • Jobba med livebetting.

Om man brukar lägga pre game bets, så är det en god idé att minimera risker med hjälp av livebetting. Det kan vara så att man lyckas rädda upp en klar förlust, genom att via livebetting spela på samma match. Kanske fick favoritlaget sin lagkapten utvisad efter 5 minuter, livebetting kan rädda upp situationen och minimera förluster.

  • Spela kombinationsspel och singelspel.

För att få upp oddsen så brukar vissa spelare satsa på flera matcher samtidigt. Detta är både en chans och en risk. För varje match man blandar in så ökar risken för oförutsedda händelser. Därför är det en god idé att minimera den risken med hjälp av att både kombinera och spela på enskilda matcher. Kombinerar man 4 matcher och man missar på en match, så är inte alla pengar borta. Då har man fortfarande 3 vinster.

Oddsboost och riskfria spel

Det finns fördelar och nackdelar med allt inom betting. Bonusar som oddsboost och riskfria spel är fördelar för de som vill skapa en stabil spelkassa och tänka långsiktigt. Det är dock sämre för de spelare som vill sätta in pengar, betta, vinna och plocka ut pengarna. Bonusarna kommer ofta med omsättningskrav. Dessa krav kan ta tid att uppfylla, vilket inte behöver vara en nackdel för den som spelar långsiktigt.

En oddsboost är ett tillfälligt höjt odds på en viss match, till exempel en landskamp för Sverige. Istället för 1.75 gånger pengarna så kan ett spelbolag erbjuda 15 gånger pengarna på Sverigevinst. Detta är en chansning och ofta en engångsmöjlighet för nya spelare på en spelsajt. Ofta är det också en maxsumma på 500 kronor. Om detta spel sitter för en ny spelare så har man skaffat sig en riktig bra start och en bra spelkassa. Även riskfria spel är en engångsföreteelse för att locka nya spelare. Det kan innebära att man kan satsa upp till 500 kronor på svensk vinst. Om Sverige förlora så får man tillbaka pengarna. Vinner man så kommer förstås omsättningskravet in i bilden, och spelaren blir kvar på spelsajten.

Håll fokus och var disciplinerad

Det är otroligt viktigt att man ser på betting som underhållning. Man ska alltid tänka att de pengar man sätter in är borta, lite som att gå på bio. Om man däremot kan hålla fokus och vara disciplinerad så kan dessa pengar på långsikt ge avkastning. Det kan vara bra att vara två personer som hjälps åt med bettingen. Då är det lättare att inte dras med i bettingen och riskera för mycket. Dock får man dela på vinsterna, men fokus och disciplin blir ofta bättre, Man ska alltid betta med hjärnan och inte med hjärtat.

De flesta bettingproffs undviker att spela på lag som de själva gillar. Man måste alltid ha med rimlighetsbedömning i spelandet. För att göra den bedömningen så krävs objektivitet. Det har man sällan när det kommer till ett favoritlag. Spelar man ansvarsfullt och minimerar risker så är betting en fantastisk hobby och en underhållande aktivitet. Alltid med måtta och håll disciplinen. Tänk långsiktigt och se det som underhållning. Spela aldrig för mer pengar än man har råd att förlora.