Vad är betting?

Om man ska förklara betting så kan det på ett enkelt sätt beskrivas som att man slår vad om utfallet av en händelse. Det kan vara utfallet av en fotbollsmatch eller vem som vinner melodifestivalen. Det är oftast spelbolag som erbjuder möjligheten till betting genom att ha ett stort utbud av matcher och evenemang. Detta utbud presenteras på deras sajt och för att kunna betta där så krävs det att man blir medlem. Man kan dela upp det i olika steg för att förstå hur betting går till och hur man kan börja betta själv.

Hitta en bra bettingsajt

Det första man behöver göra är att hitta en bra bettingsajt. Då måste man veta vad som ska finnas på en sajt för att den ska kunna kallas för bra. Kortfattat så kan man säga att det ska finnas:

  • Stort utbud och stor variation

Det ska gå att välja på många olika sporter och evenemang att spela på.

  • Support på svenska

När det uppstår problem eller man har frågor så är det lättare om det finns svensk support.

  • Säkerhet och EU-licens

Det ska finnas säkra betallösningar. Dessutom så är det bra om det är EU-licens på spelsajten, då är vinsterna skattefria.

  • Bonus och VIP erbjudanden

Det ska erbjudas bonusar och VIP erbjudanden. Sajten ska visa att de vill behålla en som kund.

För att kunna hitta de sajter som ha detta så krävs det antingen att man testar själv. Detta tar ofta lång tid och kräver mycket jobb. Då kan man istället använda sig av guider som beskriver de olika sajterna. Dessa guider hittar man enkelt genom sökningar på nätet. De erbjuder inte bara information om sajter, utan även en del betting information. Guiderna skriver många recensioner och via dessa kan man hitta det man söker.

Utnyttja en bra bonus

Man kan tänka på bonusar som en slags lockvara. Spelsajterna erbjuder olika former av bonusar för att locka till sig spelare. När sedan spelaren har blivit medlem så måste man försöka behålla spelaren på sin sajt. Då kan också bonusar vara bra erbjudanden. Man kan förklara de olika typerna av bonusar såhär:

  • Välkomstbonus

Denna bonus kan antingen vara en insättningsbonus eller ett gratis bet. Denna bonus kan man bara få ta del av vid ett tillfälle.

  • Insättningsbonus

Kallas ibland för matchningsbonus. Det innebär att spelsajten matchar spelarens insättning. Så om en spelare sätter in 300 kronor och spelsajten erbjuder 100% matchningsbonus, då får man alltså 300 kronor. Sammanlagt har man då 600 kronor på sitt konto. De bra sajterna kan erbjuda insättningsbonus vid upp till fem tillfällen, ibland med olika matchningsprocent. Denna bonus är bra och är ett sätt att behålla spelare på en sajt.

  • Gratisbet eller oddsboost

Ett gratis bet är precis vad det låter som, man får en viss summa att betta på en match. Om spelet sitter så får man in vinsten på sitt konto. Förlorar man så har inget dragits från kontot, då det var ett gratis bet. Oftast ligger dessa gratisbet på en summa mellan 30-60 kronor. En oddsboost är ett tillfälligt höjt odds på en speciell match. Det kan vara om Sverige spelar landskamp så kan ordinarie odds på svensk vinst ligga på runt 2.00. En oddsboost kan vara en kampanj där man erbjuder 15 gånger pengarna på svensk vinst. Oftast kommer denna oddsboost med ett omsättningskrav på vinsten, samt att det finns en maxsumma att betta för.

Omsättningskrav

När man använder bonusar så kommer det inte helt utan motkrav. De allra flesta bettingsajterna och spelbolagen har omsättningskrav på sina bonusar. Detta gäller även de casinosajter som erbjuder bonusar. En bettingsajt brukar ha mellan 5 och 10 gånger summan i omsättningskrav. Så om man får 500 kronor i bonus med 5 gånger omsättningskrav, så ska man omsätta 2500 kronor på sajten. Det innebär att om man bettar 200 kronor och vinner 150 kronor, så har man omsatt 350 kronor.

Spelsajterna har ofta en information kring hur mycket man har kvar att omsätta. Det brukar finnas för att man lättare ska kunna hålla reda på sina bonusar. Dessutom så kan sajterna ha en VIP klubb, som man kan bli medlem i om man omsätter tillräckligt. Så förutom att man omsätter sin bonus, så kan man också få nya bonuserbjudanden tack vare VIP klubben.

Läs på och skaffa erfarenhet

Det absolut bästa tipset för att bli bra på betting är att läsa på och att testa. Man bör sikta in sig på några få sporter och läsa på ordentligt kring dem, istället för att betta på allt. Om man till exempel gillar fotboll, så bör man koncentrera sig på en viss liga. Gör man ordentlig research så kan detta göra att man lättare hittar spelvärda matcher. Ett exempel kan vara om man ska betta på ett topplag i en liga, och deras målvakt blir skadad. Det kan också vara flera avstängningar av viktiga spelare, eller att de är i en formsvacka, trots att de leder ligan.

Det kan vara så att de får ett lågt odds för att de just leder ligan. Spelsajten kanske inte har tänkt på alla dessa avstängningar och skador. Då kan det vara läge att spela på deras motståndare till ett högre odds. Detta kallas för en skräll. Antingen kan man leta efter dessa skrällar och vinna mer på varje match. Annars är tipset att spela säkert. Många vinster som är små, skapar en skön känsla och ett stadigt växande spelkonto. Tänk på att spela långsiktigt.